Figyelmeztető lövésekkel fékezték meg a rendőrökre támadó férfiakat Érden

Vágólapra másolva!
Súlyosan megsérült az a két rendőr, akire igazoltatás közben támadt rá négy férfi Érden csütörtök este. Az agresszív férfiakat csak figyelmeztető lövések leadásával tudták megfékezni. Őrizetbe vették őket, pénteken döntenek az előzetes letartóztatásukról.
Vágólapra másolva!

Arc- és orcsonttörést, kéztörést, valamint zúzódásokat szenvedett az a két rendőr, akit csütörtök este bántalmazott négy férfi Érden. A rendőrség tájékoztatása szerint a két járőr egy személygépkocsi utasaival szemben akart intézkedni, mert azok egy italbolt előtt szitkozódva kiabáltak feléjük.

Időközben elinduló autójukat a rendőrök megkülönböztető jelzést használva megállították. Egyikük igazoltatni kezdte az autó vezetőjét, és eközben az egyik utas arrogáns, lekezelő hangnemben, káromkodva válaszolt nekik. A két járőr felszólította a gépkocsivezetőt és utasait, hogy szálljanak ki a kocsiból.

A rendőrség közelménye szerint ezután egyikük megpróbálta megütni az előtte álló rendőrt, akit járőrtársa védett meg. Ezért őt az egyik feldühödött férfi arcon ütötte, majd miután a földre került, tovább ütötték és rugdosták. Rendőrtársa gázspray-vel megpróbálta lefújni a támadókat, de lefogta őt az autó másik két utasa. Amikor kiszabadult a szorításból, rádión segítséget kért. A másik rendőr két figyelmeztető lövést adott le, a közben megérkező erősítés pedig elfogta a négy férfit.

Az elkövetőkkel szemben hivatalos személy ellen csoportosan elkövetett erőszak miatt indítottak eljárást - mondta pénteken Kovács Viktória, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. A rendőrség kezdeményezte a négy férfi előzetes letartóztatását is, erről pénteken dönt a bíróság.