Vágólapra másolva!
A színészt is meghallgathatják a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) nyomozói, ugyanis az ő cége biztosította azokat a fegyvereket, melyeket Vecsésen foglaltak le a terrorelhárítók - értesült a Blikk.
Vágólapra másolva!

Brad Pittet is kihallgathatják a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) nyomozói - írja pénteki számában a Blikk. A lap azt írja pontosan meg nem nevezett forrásokra hivatkozva, hogy az eddigi adatok szerint a világsztár saját cége, a Plan B Entertainment biztosította a Vecsésen elkobzott éles lőfegyvereket, ezért Brad Pitt kihallgatása elkerülhetetlen. A rendőrök nagy valószínűséggel tanúként hallgatják meg a filmsztárt - írja a Blikk.

"Mindenkit, aki érintett, kihallgatunk, de a nyomozásról továbbra is csak annyit közölhetek, hogy az szakértők bevonásával folyik" - tájékoztatta a lapot Bartha László, az NNI szóvivője.

A Blikk információi szerint a fegyvereket átszállították az NNI Aradi utcai bűnjelraktárába. A fegyverszakértő innen fogja egyenként elvinni az egyes fegyvereket vizsgálatra. A lap úgy tudja, a filmkészítők felvették az egyik budapesti ügyvédi irodával a kapcsolatot, hogy megbízást adjanak nekik. Gyanúsítottja egyelőre nincs az ügynek.

Forrás: MTI/Kallos Bea

A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai vasárnap ütöttek rajta a Londonból érkezett fegyverszállítmányon. Az illetékesek azt mondták, csak filmes kelléknek rendelték az árut a World War Z című filmhez, de a fegyverekről kiderült, hogy nincsenek hatástalanítva, alig egy perc alatt tűzkész állapotba lehet őket hozni. A 85 darab orosz/szovjet fegyvert lefoglalták a TEK kommandósai, az NNI pedig nyomozni kezdett.