A rendőrség nem tervezi Brad Pitt kihallgatását a lefoglalt fegyverek miatt

Vágólapra másolva!
A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szóvivője szerint jelenleg nincs olyan adat a birtokukban, amely indokolttá tenné Brad Pitt kihallgatását. A Blikk pénteken arról írt, hogy a színészt is beidézhetik az NNI nyomozói, mert az ő cége biztosította azokat a fegyvereket, amelyeket Vecsésen vasárnap foglaltak le a terrorelhárítók.
Vágólapra másolva!

Jelenleg nincs olyan adat, amely indokolttá tenné Brad Pitt kihallgatását a lefoglalt fegyverekkel kapcsolatban - jelentette ki az MTI-nek Bartha László, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szóvivője pénteken. A Blikk arról írt pénteken, hogy a rendőrök nagy valószínűséggel tanúként hallgatják meg Brad Pittet, mondván, az ő saját cége, a Plan B Entertainment biztosította a Vecsésen elkobzott éles lőfegyvereket.

Pénteken Bartha László, az NNI szóvivője azt mondta, hogy a lefoglalt fegyvereket szakértők vizsgálják, és a lőszerrel, lőfegyverrel való visszaélés tárgyában tett feljelentése alapján az üggyel kapcsolatban mindenkit kihallgatnak, akit szükséges, és minden dokumentumot beszereznek.

Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója hétfőn sajtótájékoztatóján számolt be arról, hogy munkatársai aznap hajnalban csaknem száz éles lőfegyvert, katonai sorozatlövőket, gépfegyvereket, géppuskákat, kézi lőfegyvereket és távcsöves puskákat foglaltak le egy vecsési vámszabad területen. A fegyverek Londonból érkeztek repülővel a múlt szombaton a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre.

Gajdos Béla fegyverszakértő, akit a Brad Pitt amerikai színész főszereplésével Budapesten készülő film stábja a forgatáson használni szándékozott fegyverek biztonságos kezelésével bízott meg, kedden azt mondta, rendőrségi engedéllyel hozták az országba a fegyvereket, és az összes fegyverben volt egy szűkítő, így mindegyik csak vaklőszerrel volt működtethető.