Elítélték a volt barátját nyolcezerszer felhívó nyíregyházi nőt

Vágólapra másolva!
Többek között házának felgyújtásával fenyegette korábbi élettársát az a nyíregyházi nő, aki szakításuk után majdnem egy éven keresztül zaklatta a férfit. Az asszony többször követte kocsijával volt párját, elment a munkahelyére és több mint nyolcezerszer hívta fel telefonon.
Vágólapra másolva!

Jogerősen egy év hat hónap börtönbüntetésre - három év próbaidőre felfüggesztve - ítélte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság azt a nyíregyházi nőt, aki szakításuk után hónapokon keresztül folyamatosan követte és zaklatta korábbi élettársát.

A vádirat szerint a nő a szakításuk utáni egy évben folyamatosan kereste a férfit, több mint nyolcezerszer hívta fel telefonon. Később autójával többször is hazáig követte, és váratlanul felbukkant a munkahelyén is. Arra is volt példa, hogy az autópályán haladó férfi autója előtt állt meg, majd a legközelebbi benzinkúton megöléssel fenyegette volt barátját.

A férfi az után kezdeményezett eljárást a korábbi élettársa ellen, hogy az egyik este autójával hazáig követte, kiszállt a kocsijából, és a férfi autójának ablakát ütötte ordítva. Később visszatért, bevilágított a házba és dudált, majd azt kiabálta, hogy ne merjen elaludni, mert rágyújtja az épületet. Néhány hét múlva a rendőrség előtti parkolóban támadt rá a férfira, és a lehúzott ablakon át rángatta, kiabált vele.

Az első fokú eljárás alatt megismert szakértői vélemények szerint a vádlott a cselekmények elkövetésekor súlyosan korlátozva volt tettei következményének felismerésében. A másodfokon eljáró tanács az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta és két évre eltiltotta a nőt a járművezetéstől.