Századvég: Mind kevesebben mennének el szavazni

Vágólapra másolva!
Kiegyenlítődni látszik az ellenzéki pártok támogatottsága a Századvég legfrissebb felmérése szerint. A Fidesz-KDNP-re a biztos szavazók több mint fele szavazna, ha most lennének a választások. A kutatás szerint viszont csökken a választásokon való részvételi hajlandóság.
Vágólapra másolva!

A Századvég legfrissebb felmérése szerint október elején nem változott döntő mértékben a pártok támogatottsága, de folytatódott a politikai aktivitás gyengülése, csökken a választásokon való részvételi hajlandóság.

A közvélemény-kutató közleménye szerint a biztos szavazó pártválasztók között a kormányzó pártok jelenleg 51 százalékon, a szocialisták 19 százalékon állnak. A választásukban biztos szavazók 17 százaléka adná voksát a Jobbikra, 9 százalékuk pedig az LMP-t juttatná a parlamentbe.

A Fidesz-KDNP támogatottsága a teljes népesség körében harminc százalék, az MSZP és a Jobbik támogatottsága tíz, míg az LMP-szimpatizánsok aránya hét százalék.

A Századvég ezerfős, nem reprezentatív közvélemény-kutatása szerint jól látható tendencia, hogy a három ellenzéki párt támogatottsága lassan kiegyenlítődik, "felszámolódni látszik a szocialista váltópárti pozíció".