Bosszankodik Tarlós a kerületi polgármesterek időzítése miatt

Vágólapra másolva!
A Budapesti Önkormányzatok Szövetsége meghívta ugyan a következő közgyűlésére a főpolgármestert, Tarlós István stábja szerint azonban a meghívó az erről szóló sajtóközlemény megjelenésével egyidejűleg érkezett meg, és az időpontjáról semmilyen korábbi egyeztetés nem volt.
Vágólapra másolva!

Levélben hívta meg Tarlós István főpolgármestert a kerületi polgármesterekből álló Budapesti Önkormányzatok Szövetsége (BÖSZ) a következő közgyűlésére, amelyet november 9-én tartanak. Nagy Gábor Tamás, a BÖSZ elnöke, az I. kerület fideszes polgármestere közölte, hogy a meghívóban arra kérték Tarlóst, adjon részletes tájékoztatást a kerületi polgármestereknek a főváros fejlesztési elképzeléseiről, valamint az ezekkel összefüggő nehézségekről, problémákról. A szervezet azt is javasolta, hogy kezdődjön egyeztetés a közös feladatokról.

A meghívó nyilvánosságra hozása után a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója közleményt adott ki, amely szerint Tarlós István Nagy Gábor Tamás sajtóközleménye megjelenésével egyidejűleg kapta e-mailben a meghívót, és az időpontról előzetesen nem egyeztettek, pedig Tarlós többször kereste emiatt az I. kerületi polgármestert. Tarlós ennek ellenére elfogadta a meghívást a BÖSZ következő ülésére.

Korábban Tarlós István két nyílt levelet is küldött a BÖSZ elnökségének: az egyikben az önkormányzati érdekképviselet együttműködését kérte a budapesti fejlesztésekhez, a másikban pedig a támogatásukat a közlekedési díjtételek fogyasztói árkiegészítése kapcsán a parlamentnek benyújtott törvénymódosító javaslat ügyében. A BÖSZ akkor jelezte: támogatnak minden, szakmailag megalapozott budapesti fejlesztést, és "biztató fordulatnak" érzik, hogy Tarlós István immár fontosnak tartja korábbi együttműködési javaslatukat.

A Budapesti Önkormányzatok Szövetsége idén júliusban alakult meg mind a 23 kerület részvételével. Az önkormányzati összefogást a szövetség alapszabályában azzal indokolták, hogy "az elmúlt húsz évben nem jött létre szervezett együttműködés a budapesti önkormányzatok között, s a tapasztalatok azt mutatják, hogy ennek kárát látta valamennyi kerület és egész Budapest".