Nem volt bomba a bicskei vasútállomáson

Vágólapra másolva!
Újra járnak a vonatok a Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon. A vonatforgalom majdnem három órán át szünetelt bombariadó miatt.
Vágólapra másolva!

Nem találtak robbanószerkezetet a tűzszerészek a bicskei vasútállomáson, így kora délután megindulhatott a közlekedés a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon - tájékoztatott a Mávinform sajtóügyelete. A bicskei állomást és környékét azután vizsgálták át, hogy egy női hang fél tizenkettőkor azt közölte a rendőrséggel: húsz perc múlva bomba robban az állomáson. A vasúttársaság azonnal leállította a közlekedést, s az átvizsgálás befejezéséig Herceghalom és Szárliget között vonatpótló autóbuszokkal szállították az utasokat.

A Mávinform tájékoztatása szerint a késések a délutáni órákban fokozatosan megszűnnek a Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon, vonatpótló buszokra már nem kell átszállni. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a keresés végeztével a vasútállomáson dolgozók és az otthonaikból kiköltöztetettek - összesen mintegy nyolcvan ember - visszatérhetett munkahelyére, illetve lakásába. Németh-Kész Mónika közlése szerint az ismeretlen fenyegetőzőt nagy erőkkel keresik.