Az utcán élők ellen fellépő Kocsis Máté lesz a Fidesz hajléktalanügyi felelőse

Vágólapra másolva!
A hajléktalanok ellen közrendvédelmi akciót hirdető józsefvárosi polgármester felel a hajléktalanügyekért a Fidesz-frakcióban keddtől. Kocsis Máté kerületében hétfőtől lépnek fel fokozottan a hajléktalanok ellen.
Vágólapra másolva!

A Fidesz parlamenti képviselőcsoportjának hajléktalanügyi referensévé kérte fel a frakció elnöksége kedden Kocsis Mátét. Az országgyűlés rendészeti bizottságának elnöke, Budapest VIII. kerületének polgármestere a kinevezése után elmondta: Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője és a frakcióelnökség tagjai azzal bízták meg, hogy tekintse át a hajléktalanellátás aktuális kérdéseit, vizsgálja meg annak visszásságait, idegenrendészeti vonatkozásait, a lakás-, a koldus- és hajléktalanmaffia felszámolásának lehetőségét, és ha szükséges, készítsen javaslatot ezek megoldására.

Hozzátette: elsősorban a Fővárosi Önkormányzat, a Belügyminisztérium, valamint a szociális államtitkárság munkáját és törekvéseit szeretné segíteni. A politikusnak feladata lesz továbbá, hogy gyűjtse össze a javaslatokat a hajléktalanellátás országos szintű rendezésére is, egyeztetve az említett három szervezettel.

Kocsis szerint a főváros feladata a hajléktalanellátás

Józsefvárosban hétfőtől szabálysértés az utcán élni, miután a képviselő-testület a fideszes és a jobbikos tagok szavazatával múlt hét pénteken elfogadta a Kocsis Máté által javasolt rendeletmódosításokat. Kocsis akkor azt mondta, a hajléktalanellátás a főváros feladata, nem a kerületé, és a városrész már így is aránytalanul nagy terhet vállal.

Az [origo] hétfői riportja szerint trükkökkel próbálják meg kicselezni a rendőröket és a közterület-fenntartókat a VIII. kerületi hajléktalanok. Több hajléktalan azt mondta, nem zavarja, ha beviszik a szabálysértési irodába, kibírja azt a pár órát, amíg ott kell lenni, a kerület által hozott intézkedéseket pedig betarthatatlannak tartják.