Népszabadság: Két és fél milliárdból építik át a Kossuth teret

Vágólapra másolva!
Mintegy ötszázmillió forintból mélygarázs, nyolcszázmillió forintból pedig parlamenti látogatóközpont épül a Kossuth téren. A tervek szerint visszaállítják a tér 1944 előtti arculatát, erre több mint egymilliárd forintot különített el a kormány a jövő évi költésgvetésben. A Népszabadság szerint egyelőre tisztázatlan, hogy a mélygarázst az állam építtetné meg, vagy egy vállalkozás.
Vágólapra másolva!

Megkezdik a Kossuth tér átépítését, rekonstrukcióját és a tér alatti mélygarázs megépítését, a 2012-es költségvetésben 2,5 milliárd forintot különítettek el erre a célra - írja a hétfői Népszabadság.

A költségvetés országgyűlés fejezetében 530 millió forintot szánnak az Országház épülete előtti felszín alatti parkoló építésének megkezdésére, 845 milliót a parlamenti látogatóközpont kialakítására és 1 milliárd 25 milliót a Kossuth tér történelmi rekonstrukciójára.
A munkálatokat 2014. március 31-ig kell befejezni, a terület állami tulajdonba, kezelői joga az országgyűléshez kerül - írja a lap.

A költségvetésben szereplő majdnem 2,5 milliárd forint a szakértők szerint csak a munkálatok megkezdésére elegendő. Egyelőre tisztázatlan az is, hogy a mélygarázst az állam építtetné meg, vagy egy vállalkozás. A terv komoly biztonsági kérdéseket is felvet - írja a lap.