Elhúzódó betegségben halt meg az MVM-ügy egyik gyanúsítottja, Molnár László

Vágólapra másolva!
Az [origo] információi szerint egy elhúzódó betegségben halt meg Molnár László, az MVM korábbi vezérigazgató-helyettese, aki a cég ügyeiben indult nyomozás egyik gyanúsítottja volt. Molnárt múlt héten temették el.
Vágólapra másolva!

Meghalt Molnár László, a Magyar Villamos Művek volt vezérigazgató-helyettese, a cég ügyeiben indult nyomozás egyik gyanúsítottja - számolt be a Hvg.hu, amely szerint a haláleset miatt az ellene folyó eljárás várhatóan megszűnik.

Az 1960-ban született Molnár hosszan tartó betegség után a múlt hét elején halt meg - mondta az [origo]-nak Molnár egyik névtelenségét kérő ismerőse. A forrás szerint Molnárt csütörtökön temették el.

Az MVM-ügyben a gyanú szerint a vállalat különböző jogcímeken és szerződések alapján nagyobb összegeket utalt ismeretlen hátterű offshore cégekhez. A pénz jelentős részét azóta sem kapták vissza, illetve nem kapták meg a szerződésben szereplő ellenszolgáltatásokat. Az ügyben négy embert gyanúsított meg a szerződéseket 2009 óta vizsgáló Nemzeti Nyomozó Iroda: Kocsis István mellett Molnár László volt vezérigazgató-helyettest, Varga-Sabján Lászlót, a Paksi Atomerőmű humánpolitikai igazgatóját és Szász Andrást, aki Kocsis tanácsadója volt.

Molnár László a MVM és a Paksi Atomerőmű vezérigazgató-helyetteseként dolgozott Kocsis István vezérigazgatósága alatt. Molnár volt az első, akit 2011 júliusában gyanúsítottként hallgatott ki az ügyben 2009 óta nyomozó Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI).

Az MR-1 Kossuth Rádió Krónika című műsorának információi szerint Molnárt egy 2008 februárjában kötött negyvenmilliós tanácsadói szerződés miatt hallgatták ki. A munkával megbízott cégnek a Paksi Atomerőmű bővítési lehetőségeiről kellett volna tanulmányt készítenie harmincmillió forint egyösszegű, plusz napi 200 ezer forint díjazás ellenében. A rendőrök szerint az elkészült tanulmány értéktelen, korábbi dokumentumok összeollózásával, szó szerinti felhasználásával készült. A megbízási szerződést Molnár László írta alá, és ő igazolta a teljesítést is.

Az [origo] megkereste az NNI-t is, akik későbbre ígértek tájékoztatást.