A Brad Pitt film kellékei voltak a terrorelhárítók által lefoglalt fegyverek

Lefoglalt géppisztolyok a TEK X. kerületi telepén, fegyverek, terrorelhárítás, Brad Pitt filmforgatás
Vágólapra másolva!
Még szombaton érkeztek Londonból Budapestre azok az éles katonai lőfegyverek, amelyeket hétfőn foglaltak le a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai egy vecsési vámszabad területen. Az RTL Klub úgy tudja: lefoglalt fegyverek a színész filmjének magyarországi forgatására érkeztek.
Vágólapra másolva!

A Terrorelhárítási Központ munkatársai hétfő hajnalban csaknem száz éles lőfegyvert foglaltak le egy vecsési vámszabad területen - mondta el a TEK főigazgatója, Hajdu János hétfő délutáni sajtótájékoztatóján. A katonai fegyverek Londonból érkeztek repülővel még szombaton a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre.

Forrás: MTI/Kallos Bea

Az ismeretlen eredetű fegyverek ügyében a Nemzeti Nyomozó Iroda kezdett nyomozást. A TEK főigazgatójának tájékoztatása szerint a többek között katonai sorozatlövőket, gépfegyvereket, géppuskákat, kézi lőfegyvereket és távcsöves puskákat tartalmazó ládákat szállító repülőgép a kirakodás után azonnal elrepült. A fegyvereket vasárnap egy szállítócég eljuttatta egy vecsési vámszabad területre.

A tábornok újságírói kérdésre sem megcáfolni, sem megerősíteni nem kívánta, hogy a fegyverek a Brad Pitt amerikai színész főszereplésével Budapesten készülő film kellékei lettek volna. Hajdu János hozzátette: két héttel az október 23-ai ünnepségek előtt semmilyen éles fegyver behozatalát nem engedélyezte volna a filmforgatáshoz. Hétfőn este azonban a World War Z producere, Adam Goodman az RTL Klubnak elmondta, hogy a fegyverek a magyarországi forgatsához kellettek, azok lefoglalása azonban nem hátráltatja a forgatást.

A TEK főigazgató-helyettese a hétfői sajtótájékoztatón elmondta, hogy felvették a kapcsolatot a brit rendőrséggel. A sajtótájékoztató után éleslövészeten mutatták be, hogy a fegyverek nem voltak hatástalanítva. A lefoglalt fegyveres ládákban lőszert nem találtak a TEK munkatársai - közölte Hajdu.