Bűnözőkből álló csoport foszthatta ki a hétvégén halálra fagyott hajléktalanokat

Vágólapra másolva!
A Hunyadi tér közelében lakók szerint a banda tagjai több hajléktalant megvertek, és az arra járókba is belekötöttek. A hétvégén halálra fagyott két hajléktalan férfit hiányos ruházatban találták meg, őket is bűnözők foszthatták ki.
Vágólapra másolva!

Egy bűnözőkből álló csoport foszthatta ki, majd vetkőztette meztelenre azt a két hajléktalant, akiket hétvégén találtak meg kihűlve Budapesten, a Hunyadi téren - állítják az MTI Hírcentrumnak nyilatkozó, a környéken lakó emberek. A Hunyadi tér közelében lakók szerint a banda már sokszor belekötött az arra járókba, több hajléktalant pedig meg is vertek. "Négy hajléktalant úgy megvertek itt, hogy az egyik bele is halt, úgy szétverték a fejét. Nem az első eset ezen a téren, itt már elég sok minden megtörtént" - nyilatkozta egy férfi az MTI Hírcentrumnak. "Azt élvezik, hogy bele tudnak kötni hajléktalanokba. De nemcsak hajléktalanokba kötnek bele, hanem belekötnek rendes, civil emberekbe is" - mondta egy nő.

Korábban a mentők is megerősítették, hogy vasárnap hajnalban hiányos ruházatban találták meg a két hajléktalant. Az [origo]-nak az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletén azt mondták, a két férfit a helyszínen megpróbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel. Győrfi Pál szóvivő azt mondta, hogy a körülmények nem voltak egyértelműek, de az ügy kivizsgálása nem a mentők feladata.

A Magyar Televízió Híradójának riportere bejelentést tett az új értesülésekről a rendőrségen. A BRFK tájékoztatása szerint a rendkívüli halálesetek osztálya foglalkozik az üggyel.

Vasárnapra virradó éjszaka két hajléktalan férfi halt meg a VI. kerületi Hunyadi téren, halálukat az első vizsgálat szerint az 5-7 Celsius-fokos hidegben a kihűlés okozta.