Az ÁSZ észrevételei alapján alakítja át Tarlós a főváros gazdálkodását

Vágólapra másolva!
Hivatalosan is átvette Tarlós István főpolgármester az Állami Számvevőszéknek (ÁSZ) a fővárosi önkormányzat 2007 és 2010 közötti pénzügyeinek vizsgálatáról készült jelentését. Az ÁSZ elnöke a beszámoló átadásakor kitért többek között a közraktárprojekt körül tapasztalható visszásságokra.
Vágólapra másolva!

A fővárosi fejlesztések kockázatait, a források szűkülését, a ppp-konstrukciók előnytelenségét, a belső kontroll működésének hiányosságait és a közútfenntartással összefüggő szerződések célszerűtlen elszámolási gyakorlatát állapította meg az Állami Számvevőszék abban a jelentésben, amelyet a Fővárosi Önkormányzat 2007 és 2010 közötti költségvetési helyzetéről készített.

Domokos László, az ÁSZ elnöke hétfőn kitért a közraktárprojekt körüli pénzügyi visszásságokra, a bevételi előirányzatok megalapozatlanságára, a felújításra fordított kiadások, valamint a terv szerinti értékcsökkenés különbözetére: ezek mindegyikét több tízmilliárd forintos tételként ismertette. Tarlós István főpolgármester egyetértett és elfogadta az előző városvezetés utolsó ciklusát érintő megállapításokat, jelezve, hogy az ÁSZ javaslatai alapján több átalakítást is megtett, illetve megkezdett a főváros.