Orbán: Senki sem lökheti vissza az országot a görög útra

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor szerint a kormány megindult a sikeres magyar nemzet megteremtésének útján, a miniszterelnök erről a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének pénteki konferenciáján beszélt.
Vágólapra másolva!

Senkinek nem hagyjuk, hogy visszalökje Magyarországot a "görög útra" - jelentette ki Orbán Viktor a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) nyolcadik országos kongresszusán pénteken, Budapesten.

A miniszterelnök azt mondta: a kormány a sikeres magyar nemzet megteremtésének útján indult el, amely sikeres magyar nemzet rendet és biztonságot jelent, amely mindenki számára tud munkát adni, amely gondoskodik az idős emberekről, valódi lehetőséget nyújt a felnövekvő nemzedékeknek, és ahol munkából lehet saját otthont teremteni, amelyet azután senki nem vehet fel. Szerinte a XXI. századi magyar nemzet attól lesz sikeres, hogy hisz a tettekben és a cselekvésben, az emberek felelős, összetartó közösségében. Hangsúlyozta azt is, 2012-ben reális cél, hogy Magyarország elrugaszkodjon az európai válságzónától.

Budai: Folytatjuk az elszámoltatást

A kormány nem áll meg a Medgyessy-, a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány által elkövetett gazdasági visszaélések kivizsgálásának, a politikai felelősök megtalálásának, az elszámoltatásnak az útján - mondta Budai Gyula a KÉSZ konferencián pénteken.
Az elszámoltatási kormánybiztos úgy fogalmazott, az elszámoltatás rögös útjának még az elején állnak, de végigmennek azon. A cél az, hogy azok a "bűnösök", akik csődközeli helyzetbe hozták, eladósították Magyarországot, nyerjék el méltó büntetésüket akár politikai, akár jogi értelemben, de mindenképpen a jogállamiság keretei között - mondta Budai Gyula, aki szerint az MSZP-SZDSZ-es kormányok "szabadrablást" folytattak az országban.