Lakhatatlanná vált a menekültek verekedése után a győri őrzött szállás

Vágólapra másolva!
Lakhatatlanná vált az győri őrzött szállás, ahol csütörtökön illegális bevándorlók verekedtek össze. Az ott elhelyezett embereket Kiskunhalasra szállították át, az anyagi kár több mint kétmillió forint.
Vágólapra másolva!

A csütörtöki verekedés miatt lakhatatlanná vált az illegális migránsok őrzött szállása Győrben, ezért az ott elhelyezett embereket Kiskunhalasra kellett átszállítani - közölte Kocsis Tünde alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. Az anyagi kár kétmillió forintnál is több.

Egy szíriaiakból és egy pakisztániakból álló csoport szólalkozott össze a Szövetség utcai szálláson. Két fegyveres őr megpróbálta lecsillapítani a vitatkozókat, akik azonban ekkor egyesült erővel támadtak rájuk. Az egyik intézkedő fegyveres őr nyolc napon túl gyógyuló, társa és két, a segítségükre siető rendőr könnyű sérüléseket szenvedett. Jelenleg is tart annak tisztázása, hogy a mintegy negyven ember közül kinek milyen szerepe volt a történtekben. Hivatalos személy elleni erőszak miatt a győri nyomozó ügyészség, míg rongálás ügyében a győri rendőrkapitányság folytatja a vizsgálatot.

A Kisalföld című megyei napilap információja szerint a vita azon robbant ki, mire használjanak egy, az egyik ajtóról leszerelt riglit.