Azonnali hatállyal felmentették hivatalából a nagyrédei plébánost

Vágólapra másolva!
Elmozdították posztjáról a nagyrédei plébánost, személyéről ugyanis korábban "haladéktalan intézkedést sürgető" bejelentés érkezett az Egri Főegyházmegyéhez. Az egyik Heves megyei lap úgy tudja, a ministránsokkal kapcsolatban indult vizsgálat az atyával szemben.
Vágólapra másolva!

Eltiltotta minden papi tevékenység gyakorlásától a Heves megyei Nagyréde plébánosát az egri érsek. Az MTI információi szerint az ügyben az érseki iroda vezetője, Ficzek László az illetékes, őt azonban jelenleg nem lehet elérni.

Az Egri Főegyházmegyének a Katolikus.hu-n csütörtökön nyilvánosságra hozott sajtóközleménye szerint a közelmúltban olyan bejelentés érkezett a nagyrédei plébános ellen, amely haladéktalan intézkedést tett szükségessé. Az egyházmegye tudatta azt is: ha a bejelentés megalapozottnak bizonyul, akkor az Apostoli Szentszéknél kezdeményezi a plébános papságból való végleges elbocsátását.

A Heol.hu Heves megyei hírportál úgy értesült, hogy a döntést a vasárnapi szentmisén a templomban kihirdették, és a lelkipásztor már el is költözött a településről. A lap úgy fogalmazott: "a Nagyrédén terjedő híresztelések szerint Zoltán atyával szemben a ministránsokkal kapcsolatban indított vizsgálatot az egyházmegyei főhatóság". Az újság telefonon elérte a papot, ám ő csak annyit erősített meg, hogy megkezdődött a vizsgálat, és annak eredményét tudomásul fogja venni.

A nagyrédei plébános három településen - Nagyréde, Gyöngyösoroszi és Gyöngyössolymos - látott el szolgálatot. A 38 éves pap 2006 óta végezte a lelkipásztori teendőket.