Futóverseny miatt lezárják a budapesti belvárost

Vágólapra másolva!
Maratoni futóverseny, illetve az Egészség hídja és az állatok világnapja alkalmából tartott rendezvények miatt több helyen is lezárják az utakat Budapesten vasárnap. Nem lehet autóval közlekedni szinte egész nap a Hősök terénél, valmint a budai és a pesti alsó rakparton sem.
Vágólapra másolva!

A maratoni futóverseny miatt lezárták a forgalom elől a Hősök terét és a Kós Károly sétányt előreláthatólag 17 óráig, a budai és a pesti alsó rakpartot végig várhatóan 15 óráig.

A futók a Városligetből indulnak délelőtt tíz órakor, érintik az Andrássy utat, a belvárosi utcákat, a rakpartokat, a Lánchidat, a Rákóczi és a Szabadság hidat és a Bajcsy-Zsilinszky út - Váci út - Lehel utca - Dózsa György út útvonalat is.

Délelőtt lezárják az Akadémia utcát (11 óráig), a Kossuth Lajos teret és a Széchenyi felső rakpartot a Kossuth Lajos tér és Margit híd között (15 óráig) és az Újpesti felső rakpartot a Margit híd és az Ipoly utca között.

Nem lehet autóval közlekedni Dombovári úton a Pázmány Péter sétány és a Budafoki út között, valamint lezárják a Szabadság híd Pest felé vezető oldalát, a Csarnok teret és a Sóház utcát (14 óráig).

Nagyjából déltől lezárják a Nyugati téri felüljárót, a Váci utat a Nyugati tér és a Ferdinánd híd között, valamint a Lehel utcát a Ferdinánd híd és a Dózsa György út között (17 óráig).

11 órától felvonulás lesz az Andrássy úton az állatok világnapja alkalmából, ahol szakaszosan zárnak le két sávot várhatóan 13 óráig.

Déltől lezárják a Széchenyi rakpartot a Széchenyi István térnél, illetve az MTA parkolót, este fél 7-től fél 10-ig pedig a Lánchidat és a hídfőket az Egészség hídja nevű rendezvény miatt. A buszok az Erzsébet hídon át közlekednek.