Felfüggesztett börtön a verekedő somogyacsai polgármesternek

Vágólapra másolva!
Egy év - két esztendőre felfüggesztett - börtönbüntetést kapott a somogyacsai polgármester, aki idén márciusban egy vitásnak vélt közlekedési szituáció után lefejelte egy menetrend szerinti autóbuszjárat sofőrjét.
Vágólapra másolva!

Napokon belül bejelenti lemondását Somogyacsa polgármestere, Lengyel Ferenc - írja a Somogyi Hírlap. A politikust jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, mert márciusban lefejelt egy buszvezetőt Igalon.

A megyei lap pénteki száma azt írja: a 220 lakosú somogyi kistelepülés polgármesterét közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt a bíróság jogerősen egy év börtönbüntetésre ítélte, a büntetés végrehajtását két évre felfüggesztve. Lengyel Ferenc a lapnak úgy nyilatkozott: amint kézhez kapja a bírósági ítéletet, testületi ülést hív össze, utána ki lehet írni az időközi választást.

Március 26-án este Igalon egy menetrend szerinti autóbusz rávillantott a megállását akadályozó, a buszmegállóban álló gépkocsira, amely arrébb is tolatott, majd a járműből a somogyacsai polgármester szállt ki. Lengyel Ferenc a buszra fellépve megpróbálta fejbe ütni a sofőrt, majd miután az elhajolt előle, "lefejelte" - közölte Vadócz Attila, a Somogy Megyei Bíróság szóvivője. A buszvezető, aki nyolc napon belül gyógyuló orrnyeregsérülést szenvedett, feljelentette a polgármestert.

Lengyel Ferenc, aki tavaly függetlenként indulva tartotta meg a faluvezetői posztját, 2006-ban 22 évesen nyert először a polgármester-választásokon.