Megkezdődött a debreceni kettős gyilkosság ügyének tárgyalása

Vágólapra másolva!
A vád szerint a 34 éves férfi előbb főbérlője szomszédját ölte meg és rabolta ki, majd a neki szállást biztosító idős férfival végzett.
Vágólapra másolva!

Iratismertetéssel és a vádlott meghallgatásával megkezdődött a debreceni "darabolós" gyilkosságként ismertté vált ügy tárgyalása pénteken a Hajdú-Bihar Megyei Bíróságon. R. Zsolt Gyula a vád szerint 2010-ben megölt és feldarabolt egy idős asszonyt, majd agyonvert egy idős férfit.

Az akkor 34 éves férfi albérlőként lakott a 67 éves férfi lakásában, a 76 éves nő pedig a szomszédja volt. A nőt a vád szerint 2010 januárjában ölte meg és rabolta ki, majd az asszony feldarabolt testrészeit Debrecen különböző pontjain tüntette el. A következő hónapban a vádlott a főbérlőjét is megölte és kirabolta, majd elutazott a városból.

A férfit tavaly februárban vagyon elleni bűncselekmény miatt fogták el Oroszlányban, később beismerte a gyilkosságokat. R. Zsolt Gyulát a többi között előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberöléssel vádolja az ügyészség.