Feladta magát a Cozma-ügy negyedrendű vádlottja

Vágólapra másolva!
A Cozma-gyilkosság negyedrendű vádlottja, P. Gábor kedden szökött meg a rendőrök elől, amikor előzetes letartóztatásba akarták helyezni. A rendőrség szerda óta körözte.
Vágólapra másolva!

Feladta magát csütörtökön P. Gábor, a Cozma-ügy negyedrendű vádlottja, aki kedden szökött meg a rendőrök elől - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A BRFK szerdán adott ki körözést a férfi ellen. A vádlott védője az MTI-nek azt mondta, védence "megijedt és indulatból, hirtelen elhatározásból" cselekedett. P. Gábor a fővárosban bújkált.

A Cozma-ügyben első fokon eljáró Veszprém Megyei Bíróság P. Gáborral szemben lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el júniusi ítéletében, amelyben kimondta: a vádlott bűnös társtettesként elkövetett testi sértés bűntettének kísérletében, ezért ötéves börtönbüntetést szabtak ki rá. Az ítélet kihirdetésekor a bíróság megszüntette a férfi előzetes letartóztatását, és helyette lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el.

A bíróság júniusi döntése ellen azonban az ügyész fellebbezett, és ennek a győri ítélőtábla helyt adott - közölte szerdán a Győri Ítélőtábla büntetőkollégiumának vezetője. Nagy Zoltán elmondása szerint ezekben az esetekben a rendőrség közli az érintettel a bíróság döntését, majd letartóztatja. Ez elől menekült el kedden a negyedrendű vádlott.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető sporttársait, a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették. A bíróság június 23-án hozott nem jogerős ítéletében életfogytig tartó fegyházra ítélte a Cozma-gyilkosság első- és másodrendű vádlottját, R. Sándort és N. Győzőt. A harmadrendű vádlott, Sz. Iván húsz év fegyházbüntetést kapott.