Féltékenységből végeztek ki két embert Romonyán

Vágólapra másolva!
A rendőrség szerint kivégzés történt a Baranya megyei településen: a kettős gyilkosság feltételezett elkövetője féltékenység miatt lelőtte élettársát és annak új barátját. Az egyik pécsi cég logisztikai vezetőjeként dolgozó gyanúsított magával is végezni akart.
Vágólapra másolva!

Kettős gyilkosság történt a Baranya megyei Romonyán. Egy 44 éves román állampolgárságú, magyar nemzetiségű férfi szerda éjjel betört abba a házba, ahol 37 éves ügyvéd élettársa és annak szintén ügyvéd barátja tartózkodot és féltékenység miatt mindekettőjüket lelőtte - mondta a csütörtöki sajtótájékoztatón Fellegi Norbert, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője. A férfi kapcsolatuk helyreállítását többször életveszélyes fenyegetéssel próbálta elérni, azt is mondta a nőnek, hogy "ki fog tárazni", az élettárs azonban hajthatatlan volt. A Bama.hu internetes oldal az áldozatot ismerő forrásokra hivatkozva azt írja: az elkövető és a lelőtt nő körülbelül egy évig élt párkapcsolatban, két hete még együtt nyaraltak.

Az egyik pécsi vállalat logisztikai igazgatójaként dolgozó elkövető képzett sportlövő, a gyilkossághoz egy kilenc milliméter kaliberű pisztolyt, két tárat, 150 lőszert és egy amerikai gyártmányú harci kést vett magához. A férfi autóba ült és élettársa házához hajtott. A gyanúsított figyelte a házat, majd átmászott a kerítésen, betörte a bejárati ajtó ablakát, benyúlva elfordította a kulcsot, és kinyitotta az ajtót. A házban rövid szóváltás után elsőként a férfival, majd a menekülni próbáló nővel végzett. Utóbbi először a házban, a lábán sebesült meg, a halált okozó lövések már a kertben érték. Fellegi Norbert azt mondta: kivégzés történt, a férfi mindkét áldozatára sokszor rálőtt, és számos alkalommal találta el őket.

Már a bűncselekmény elkövetése alatt bejelentés érkezett a rendőrség ügyeletére, hogy lövéseket hallani a házból. Amikor a rendőrség a helyszínre ért, az udvaron tartózkodó gyanúsított bezárkózott a házba és felhívta a rendőrséget. A férfi elmondta, mit tett, és közölte, hogy véget vet a saját életének is, de az ügyeletesnek sikerült erről lebeszélnie. A gyanúsított végül kiment a házból, és megadta magát.

Fellegi Norbert elmondta, hogy a férfi részletes beismerő vallomást tett: azt mondta, hogy tettét a szerelemféltés és a bosszú motiválta. Több emberen elkövetett emberöléssel gyanúsítják, őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását, amiről szombaton dönt a Pécsi Városi Bíróság.