A polgármesterrel fizettetnék meg az Esztergomra kiszabott bírságot a képviselők

Esztergom, Tétényi Éva polgármester
Vágólapra másolva!
Tétényi Éva esztergomi polgármester magánvagyonából kell megtéríteni egy, a városra kiszabott bírságot. Többek között erről döntött csütörtökön a fideszes többségű esztergomi képviselőtestület.
Vágólapra másolva!

Megszavazta az esztergomi képviselőtestület, hogy Tétényi Éva polgármester magánvagyonából fizessen egymillió forintot, szerintük ugyanis azért bírságolták meg erre az összegre az önkormányzatot, mert a polgármester nem hívott össze testületi ülést. A határozatra a többségben lévő Fidesz-frakció szavazataival bólintott rá a testület csütörtök este.

Steindl Balázs, a Fidesz frakcióvezetője ismertette, hogy az önkormányzat közbeszerzést írt ki az élményfürdő üzemeltetésére. A nyertessel az önkormányzat nem tudott időben szerződést kötni, mert a polgármester nem hívott össze testületi ülést. Ezért a Közbeszerzési Döntőbizottság az önkormányzatot egymillió forintos bírság megfizetésére kötelezte, amit a Fidesz-frakció döntése szerint Tétényi Évának a magánvagyonából kell visszafizetni, amire fizetési meghagyást fognak kibocsátani.

A polgármester közölte, az önkormányzat a bírságot már kifizette, mert nem ítélték reálisnak a fellebbezés lehetőségét, ezért szerinte a kezdeményezés okafogyottá vált. Szerinte mivel a bírságot kiegyenlítették, csak bírósági ítélettel képzelhető el, hogy ezt rajta behajtsák.

Az este hat órakor kezdődő ülésen két szünet után hét órakor kezdték el a munkát. Az előre meghirdetett napirendi pontok közel felét levették a napirendről, viszont több más pontot felvettek, melyekben Tétényi Évát a Fidesz-frakció törvénysértésekkel vádolja.

Az egyik leginkább vitatott pontban a testület úgy döntött, hogy Tétényi Éva törvénytelenséget követett el, amikor nem írta alá és nem hirdette ki a város hulladékszállítási rendeletét. A polgármester szerint azért nem írta alá a rendeletet, mert nem törvényes. A testület napirendjén szerepel továbbá a piac üzemeltetéséről szóló döntés és több intézmény vezetésére kiírt pályázat elbírálása is.

Csütörtökön 70 millió forintos tartozás miatt kikapcsolták az Aquasziget Esztergom élményfürdőben a meleg vizet és a fűtést, közölte a szolgáltatást eddig biztosító Dalkia Energia Zrt. A hátralékról több hónapos egyeztetés után született fizetési megállapodás, de az Esztergomi Fürdő Zrt. ennek nem tett eleget.