Magyar Nemzet: Rezidenst küldtek a romagyilkosságok tatárszentgyörgyi helyszínére

Vágólapra másolva!
Rezidens orvos vizsgálta meg a romagyilkosság-sorozat tatárszentgyörgyi helyszínén az elhunyt férfit és fiát - írja a hétfői Magyar Nemzet. A lap információi szerint az ügyeletes orvosnő rendőrségi tanúkihallgatásán azt mondta, hogy a helyszínen "nem természetes halállal" találkozott, arra a kérdésre viszont nem tudott válaszolni, hogy miért az elhunyt gyereket kezdte vizsgálni a sérült kislány helyett.
Vágólapra másolva!

A romagyilkosság-sorozat tatárszentgyörgyi helyszínére rezidens orvos ment ki 2009. február 23-án. Az ügyeletes orvos akkor a Pécsi Orvostudományi Egyetem hallgatója volt.

A romagyilkosság-sorozat vádirata szerint K. Árpád, K. István és P. Zsolt február 23-ra virradóra Tatárszentgyörgyre utaztak. P. Zsolt a nála levő Molotov-koktéllal felgyújtotta az egyik férfi házát, ahol három gyermek is aludt. Az apa a ház kigyulladása után ölébe vette négy és fél éves kisfiát, és a hóna alá fogta egy évvel idősebb kislányát. A teraszra kilépve 27-szer lőtték meg a férfit, aki a fiával együtt a helyszínen életét vesztette.

A Magyar Nemzet információi szerint az ügyeletes orvost 2009 márciusában, a kettős emberölés után három héttel hallgatták ki. A nő a nyomozóknak azt mondta, hogy "nem természetes halállal" találkozott a helyszínen, és "erőszakosságra" gyanakodott. Az ügyeletes orvostól azt is megkérdezték a kihallgatáson, hogy miért a halott gyermeket vizsgálta a helyett, hogy a sérült kislányt látta volna el. A rezidens erre nem tudott válaszolni, mindössze annyit mondott, hogy a gyerek anyja erre kérte.

A romagyilkosságokról szóló összes [origo]-s cikket itt olvashatja.