Blikk: Letöltendő büntetést kért az ügyészség a West-Balkán tragédia vádlottjaira

A 2011. január 15-én éjszaka három lány halálát okozó diszkótragédia helyszíne, a West Balkán a Nyugati téren a Skála Metro épületében.
Vágólapra másolva!
A szórakozóhely ruhatára előtt akkora volt a tömeg, hogy mozdulni sem lehetett, az egyik biztonsági őr azonban ennek ellenére folytatta a bejáratnál a jegyek eladását - írja a Blikk a West-Balkánban, január 15-én történt tragédia ügyében készült vádiratra hivatkozva. Az ügyészség letöltendő fogházbüntetést kért a négy vádlottra. A rendezvényen három lányt taposott halálra a tömeg.
Vágólapra másolva!

Elkészült a vádirat a január 15-én, a West-Balkánban történt tragédia szervezőinek ügyében - írja a hétfői Blikk. A lap úgy tudja, a vádirat részletesen foglalkozik a tragikus este minden pillanatával. Az ügyészség szerint több dolog vezetett a tragédiához. Például az, hogy a szervezők nem mérték fel, háromezer emberre kevés lesz a tíz biztonsági őr, valamint hogy maga a hely is alkalmatlan egy ekkora rendezvény megtartására.

Az ügyészség Sz. Győzőre, a West-Balkán Kft. ügyvezetőjére, K. Tamásra, a bulit szervező Noise Night Life Production Kft. vezetőjére, Cs. József rendezvényszervezőre és H. István vagyonőrre kért letöltendő fogházbüntetést - írja a Blikk.

A vádirat szerint a január 15-ei buli hivatalosan este nyolc órakor kezdődött, ekkor már óriási tömeg állt a Nyugati téren. K. Tamás azonban úgy döntött, a kapukat csak kilenc órakor nyitják ki. A férfi jelezte is a jegyszedőknek, hogy 3000 jegyet adhatnak el, ennek ellenére mégis 4200 karszalagot adott át nekik. Tíz órától a jegyeladás felgyorsult, este 11-re már 2883 fő volt bent a szórakozóhelyen. Ekkor a ruhatár előtt várakozók száma úgy felduzzadt, hogy a tömeg a ruhatár előtti asztalt befelé kezdte nyomni. A ruhatáros szólt H. Istvánnak, aki odaküldött még két őrt, ekkor azonban már mozdulni sem tudott a tömeg. H. István még ekkor sem állította le a jegyeladást. A kevés őr nem tudta uralni a helyzetet, és a lépcsőn sem irányította senki a tömeget.

A lökdösődésben K. Kinga, R. Rita és Cs. Emese elesett. Kingát a tömeg a lépcsőkorláthoz szorította és a lépcsőfokokhoz nyomta, a másik két lányra pedig ráestek, és szó szerint összenyomták őket - írja a vádirat. A lap úgy tudja, az ügyet novemberben tárgyalja a bíróság.