Mégsem lesz országzászló a Zöld Pardon helyén

Vágólapra másolva!
Mégsem a Petőfi híd budai hídfőjénél, a bezárásra ítélt Zöld Pardon szórakozóhely területén áll majd az országzászló. Újbuda képviselő-testülete egy helyi közvélemény-kutatás után úgy döntött, visszavonja korábbi határozatát, és máshol keres helyet az emlékműnek.
Vágólapra másolva!

Csaknem húszezer újbudai polgár véleményét kérte ki telefonon a XI. kerületi önkormányzat arról, hol látná szívesen az országzászlót, amely a jövőre hatályba lépő új alaptörvénynek állítana emléket.

A válaszadók többsége nem a Petőfi híd budai hídfőjénél, az októberben végleg bezáró Zöld Pardon és Café del Rio szórakozóhelyek területén, hanem más helyszínen, így például a Gellért-hegyen vagy a Kosztolányi Dezső téri Feneketlen-tónál tudná elképzelni az országzászlót - közölte Nagy Tamás, Hoffmann Tamás újbudai fideszes polgármester kabinetfőnöke. Ezért az újbudai képviselő-testület visszavonta az erről szóló határozatát.

A polgármester egy munkacsoportot is felkért arra, hogy az ősz végéig dolgozzon ki javaslatokat a lehetséges helyszínekre - mondta Nagy Tamás. Hozzátette, hogy a bizottság feladata lesz az is, hogy a felmerülő kerületi, fővárosi vagy más tulajdonban álló helyszínek "gazdáival" tárgyalásokon egyeztesse az elképzeléseket.

Az újbudai önkormányzat csak az országzászló felállításáról szóló határozatát vonta vissza. A kabinetvezető közölte azt is, hogy a Zöld Pardon és a Café del Rio bezárásáról hozott döntés változatlan, vagyis a két szórakozóhelynek október 31-én be kell zárnia. A kabinetvezető emlékeztetett arra, hogy a kerületi képviselő-testület azért döntött így, mert az önkormányzathoz az elmúlt években rengeteg panasz érkezett, leginkább a zaj, illetve a környező utcákban eldobált szemét miatt.

Tarlós és Deutsch is tiltakozott

Az újbudai önkormányzat áprilisban döntött arról, hogy a két szórakozóhelynek október végéig ad működési engedélyt, és országzászlót állít a Zöld Pardon helyére. A fideszes többségű testület döntését ezután több fideszes politikus is bírálta. Tarlós István főpolgármester közleményében azt írta, hogy a Zöld Pardon bezárását a főváros vezetése nem támogatja, apolitikus lépésnek tartja.

Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő pedig a Yamm.hu közösségi oldalon "fasza kis szórakozóhelynek" nevezte a Zöld Pardont (erről itt olvashat részletesebben), és jelezte, hogy egyetért a főpolgármesterrel.