Megszámozzák a HÉV-vonalakat

Vágólapra másolva!
A metróhoz hasonlóan számozza be a HÉV-vonalakat a Budapesti Közlekedési Központ. Azt várják ettől, hogy a járatokat kevésbé ismerők könnyebben el tudjanak igazodni. A szentendrei HÉV például H5-ös lesz.
Vágólapra másolva!

A metróhoz hasonló módon beszámozza a HÉV-járatokat a Budapesti Közlekedési Központ. Azzal érvelnek, hogy az eddig általában külső végállomásuk neve alapján megkülönböztetett járatokon nehezen igazodtak ki a vonalakat nem ismerő budapesti, vidéki vagy külföldi utasok, ráadásul az összes vonalat zöld színnel jelezték a tömegközlekedési térképeken.

A nyár folyamán minden HÉV-vonal külön számot és külön színt kap a tömegközlekedési hálózatot bemutató térképeken. A számozást a metróvonalakhoz illesztik, így a HÉV-eket 5-től 9-ig terjedő számokkal jelzik majd. Saját ágazatukra utaló logót is kapnak.

A békásmegyeri-szentendrei a H5-ös, a ráckevei a H6-os, a csepeli a H7-es, a gödöllői a H8-as, a csömöri HÉV-vonal pedig a H9-es számot kapja, mindegyik vonalat külön színnel és azonos színű, számjelzést tartalmazó korongokkal jelzik majd a térképeken és útirányjelző táblákon.