Felfüggesztett börtönbüntetést kapott az MTV-székház egyik támadója

Vágólapra másolva!
Jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt egy támadót a 2006-ban az MTV-székház ostrománál történtek miatt a Fővárosi Bíróság. A férfi kövek dobálásával súlyos egészségkárosodást okozott egy rendőrnek.
Vágólapra másolva!

Hocza Eleket korábban első fokon a Pesti Központi Kerületi Bíróság két év, öt évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte közérdekű üzem működésének megzavarása, csoportosan, felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak és súlyos testi sértés miatt. Ez ellen a védelem felmentésért, illetve enyhítésért, az ügyész súlyosbításért, letöltendő szabadságvesztés kiszabásáért fellebbezett. A vádlottat pénteken jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Fővárosi Bíróság.

Az eljárás adatai szerint a férfi köveket és más súlyos tárgyakat dobált 2006. szeptember 19-re virradó éjjel a Szabadság téren az MTV székháza előtt intézkedő rendőrök felé, és egyiküket olyan súlyosan megsebesítette, hogy a sértett a másodfokon kirendelt orvos szakértő szerint súlyos egészségromlást szenvedett el.