Felfüggesztettet kaptak az M6-os építésén történt halálos baleset vétkesei

Vágólapra másolva!
Foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt ítélt a bíróság felfüggesztett fogházbüntetésre két férfit, aki halálos kimenetelű balesetet idézett elő az M6-os autópálya építkezésén.
Vágólapra másolva!

Egy év, illetve hat hónap felfüggeszett fogházbüntetésre ítélte első fokon a Pécsi Városi Bíróság csütörtökön egy munkagép és az építés vezetőjét, akit az M6/M60-as autópálya építésekor, 2008 nyarán történt halálos baleset előidézésében találtak vétkesnek. Az ítélet nem jogerős. A bíróság foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétségében találta bűnösnek a két férfit.

2008 júliusában az elsőrendű vádlott egy kanalas kotrógéppel tolatott a Himesháza és Székelyszabar közötti útépítésen. Nem vette észre a mögötte dolgozó munkást, aki egy útjelző táblát akart felállítani, hátramenetben elgázolta, és áthajtott rajta. A csütörtöki tárgyalásra tanúként beidézett egyik munkás arról számolt be, hogy nem részesültek balesetvédelmi oktatásban a tragikus esemény előtt, csak utána. A kirendelt igazságügyi műszaki szakértő megállapította, hogy a munkagép megfelelően volt felszerelve, és biztonsági berendezései is működtek. Az egyik felkért munkavédelmi szakértő a legfőbb szabályszegésnek azt tartotta, hogy két munkacsoport tevékenysége fedte egymást.