Blikk: Egy egész szállodát bérelt ki a Budapestre látogató amerikai külügyminiszter

Le Meridien szálloda az Erzsébet téren
Vágólapra másolva!
Nemcsak néhány szállodai szobát, hanem egy egész budapesti ötcsillagos luxushotelt bérelt ki Hillary Clinton amerikai külügyminiszter budapesti látogatására - értesült a Blikk. A lap úgy tudja, a volt first lady és kísérete az Erzsébet téri Le Meridien mind a 218 szobáját lefoglaltatta.
Vágólapra másolva!

A Blikk értesülései szerint az Erzsébet téri Le Meridien lusushotelben száll meg budapesti látogatása során Hillary Clinton amerikai külügyminiszter. A lap úgy tudja, hogy a volt first lady és kísérete a hotel mind a 218 szobáját lefoglaltatta. A Blikk a szálloda honlapjára hivatkozva azt írja, hogy a szálloda legolcsóbb szobája is éjszakánként 131 euróba, azaz 35 ezer forintba kerül, a 98 négyzetméteres diplomata lakosztály pedig 1500 euróba, 400 ezer forintba kerül. A lap szerint utóbbiak egyike lesz a külügyminiszteré.

A Blikk úgy tudja, hogy a szállodát nem zárták le más látogatók előtt, de a Meridiennek öt másik vendéget más hotelbe kellett áthelyeznie.

Hillary Clinton a három évvel ezelőtt elhunyt magyar származású, befolyásos amerikai politikusról, Tom Lantosról elnevezett intézet avatására érkezett Budapestre. Az eseményen nemcsak a teljes magyar politikai elit lesz jelen, hanem az előző amerikai külügyminiszter, Condoleezza Rice is, aki tegnap részt vett Ronald Reagan volt amerikai elnök szobrának avatásán, a Szabadság téren.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt