Fidesz: A demonstrálók nem akarnak dolgozni

Vágólapra másolva!
A Fidesz-frakció szerint az útzárakat és tiltakozó demonstrációkat szervezők ismét bebizonyították, hogy ők nem akarnak dolgozni, és politikai céljaik érdekében attól sem riadnak vissza, hogy a munkába jutásban másokat is akadályozzanak.
Vágólapra másolva!

A Fidesz-frakció szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint míg a kormány és az annak munkáját támogató frakció azt akarja - és ezért mindent meg is tesz -, hogy minél több ember dolgozhasson Magyarországon, addig vannak olyanok, akik politikai és önös érdekeik által vezérelve éppen a munkába jutást akadályozzák.

"A mi feladatunk az, hogy megnyerjük az ország egyik legnagyobb háborúját, amelyet a munkanélküliség ellen vívunk. Ebben csakis azok lehetnek szövetségeseink, akik akarnak dolgozni. Az útzárakat és tiltakozó demonstrációkat szervezők ma is bebizonyították, hogy ők nem akarnak, és politikai céljaik érdekében attól sem riadnak vissza, hogy a munkába jutásban másokat is akadályozzanak" - fogalmaz a közlemény.

Szerdán országszerte negyven helyszínen tartottak félpályás útlezárással egybekötött demonstrációt a szakszervezetek a munka világát, valamint a nyugdíjakat érintő kormányzati intézkedések és tervek elleni tiltakozásul. A Liga Szakszervezetek által szervezett demonstrációhoz szinte valamennyi rendvédelmi szakszervezet csatlakozott, de részt vett a megmozduláson az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége és a Munkástanácsok is.

A lezárások csak Budapestet és Tolna megyét nem érintették, de a közlekedésben sehol nem alakult ki nagyobb fennakadás.

A Liga Szakszervezetek elnöke szerdán kijelentette: ha nem sikerül megállapodniuk a kormánnyal, akkor őszre a mostaninál nagyobb demonstrációkat szerveznek.