Corvin-negyed lesz az Üllői úti megálló neve

Vágólapra másolva!
Részben a Fővárosi Közgyűlésnek a közterületek új elnevezéséről elfogadott áprilisi rendelete indokolja, hogy a BKV számos megálló nevét megváltoztatja. Július elsejétől Corvin-negyed megállóhely váltja az Üllői utat/Ferenc körutat, a Stadion metrómegálló Puskás Ferenc-stadion lesz, a Szentmihályi út pedig Zsivora park.
Vágólapra másolva!

Számos tömegközlekedési megálló neve megváltozik július elsejétől Budapesten a közterületek átnevezése miatt és a könnyebb azonosíthatóság érdekében - közölte kedden a BKV Zrt.

Az átnevezés összhangban van a BKV azon törekvésével, hogy az adott csomópontban lévő összes megálló könnyen azonosítható nevet kapjon. Példaként említik, hogy korábban a villamosmegállók az Üllői út, a buszok és a metró megállója viszont a Ferenc körút nevet viselték. A környék ingatlanfejlesztő beruházója megkereste a közlekedési vállalatot és a fővárosi önkormányzatot névváltoztatási javaslatával. Végül a Corvin-negyedre esett a választás a Corvin köz, a filmszínház, a bevásárlóközpont és a sétány közelsége miatt - olvasható a BKV közleményében.

További huszonnégy megálló nevét a Fővárosi Közgyűlés áprilisi döntése miatt változtatja meg a BKV, ennek végrehajtását már megkezdték. Ezek között szerepel a második kerületi Moszkva tér átnevezése Széll Kálmán térre, a VIII. kerületi Köztársaság tér nevének II. János Pál pápa térre változtatása, a III. kerületi Nagybátonyi utca megváltoztatása Hidegkuti Nándor utcára. Két megálló nevét azért kellett módosítani, mert a Ferihegyi repülőtér hivatalosan Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér lett, a Stadion metrómegálló és a kapcsolódó felszíni megállók neve pedig Puskás Ferenc.stadionra változott.

Hét változtatás vált szükségessé építkezések, megállóáthelyezések és közintézmények nevének megváltoztatása miatt: például az APEH Adóhivatalra, a Szentmihályi út pedig Zsivora parkra.