Keresztbe állt egy csuklós busz a villamossínen a Blaha Lujza téren

Vágólapra másolva!
Keresztbeállt egy BKV-busz a Blaha Lujza téren, és mintegy félórán át akadályozta a forgalmat. Az okokat még vizsgálják, a BRFK szerint előállították a sofőrt, aki engedély nélkül hozta el a csuklós buszt a buszgarázsból. A BKV fődiszpécsere korábban azt közölte, hogy rosszul lett a sofőr, a mentők viszont [origo]-val azt közölték, senkit nem kellett ellátniuk.
Vágólapra másolva!

A Blaha Lujza téren a 4-es, 6-os villamos útvonalán, a síneken keresztben megállt egy BKV-busz, amely délután egytől fél órán át akadályozta a forgalmat. A csuklós busz nem szállított utasokat, senki nem sérült meg; később félreállították, a történtek okát a helyszínen vizsgálják - mondta az [origo]-nak Erős János, a BKV fődiszpécsere. Amíg a buszt elszállították a villamos pályájáról, a Blaha Lujza tér és az Oktogon között pótlóbuszok szállították az utasokat.

A BRFK az [origo]-val azt közölte, a szabadnapos buszsofőr dél körül engedély nélkül elhozott egy csuklós buszt a Kőbányai úti buszgarázsból. Miután keresztbe állt a sínen, magára zárta a fülkéje ajtaját. Csak a kiérkező rendőrök rábeszélésére jött elő. A helyszínről előállították a férfit - közölte a BRFK sajtóügyeletese.

A Hír Tv egy magát NHN24 hírügynökségnek nevező oldalra hivatkozva azt írja, hogy a buszsofőr önálló sztrájkba kezdett, ezért állt keresztbe a sínen. Információik szerint a sofőr önhatalmúlag hozta el a csuklós buszt a Kőbányai úti telepről, és a bér és a túlórapénz miatt akart tiltakozni. A rendőrök állítólag megbilincselve vitték el a helyszínről a férfit, aki ittas volt. A BRFK ügyeletese ezeket az információkat nem erősítette meg az [origo] kérdésére, csak annyit mondott, vizsgálják a körülményeket.

A BKV fődiszpécsere korábban az MTI-nek azt nyilatkozta, a sofőr rosszul lett. Később az [origo]-nak azonban azt mondta, ez nem biztos, csupán annyit, hogy a BKV-hoz úgy futott be a keresztbefordult buszról a jelzés, hogy a sofőr rosszul lett. Rosszullétről feltehetően nem volt szó, mert bár a sofőrhöz mentőt hívtak, az Országos Mentőszolgálat kérdésünkre közölte, végül nem volt szükség semmilyen ellátásra.