Prostituálttól kért védelmi pénz miatt ítéltek el két szabolcsi rendőrt

Vágólapra másolva!
Összesen hat év négy hónap letöltendő börtönre ítéltek nem jogerősen két volt rendőrt és egy civilt Szabolcs megyében, mert 2009-ben pénzért védelmet ígértek egy prostituáltnak. A vádlottakat több évre eltiltották a közügyek gyakorlásától is.
Vágólapra másolva!

Két év két hónap, illetve négy év két hónap letöltendő börtönbüntetéssel sújtotta szerdán a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság azt a volt nagycserkeszi rendőrt és felettesét, akik még 2009-ben, pénzért ígértek védelmet egy nyíregyházi prostituáltnak. Az ítélet a fellebbezések miatt nem jogerős.

Az elsőrendű vádlottat, R. Imre törzsőrmestert, illetve a másodrendű vádlott B. Róbert törzszászlóst hivatalos személy által, kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés kísérletében találta bűnösnek a bíróság.

Civil társukat, I. Dávid harmadrendű vádlottat bűnsegédként elkövetett vesztegetés bűntettében mondták ki bűnösnek, a bíróság két év két hónap börtönt szabott ki rá. Mellékbüntetésként mindhárom vádlottat több évre eltiltották a közügyek gyakorlásától.