Közel ötszáz oktatási álláshely megszüntetéséről döntött a főváros

Vágólapra másolva!
Szerepelt az idei költségvetésben a nem kötelezően előírt vezetői, pedagógusi és pedagógiai munkát segítő álláshelyek megszüntetése - ezzel indokolta Csomós Miklós főpolgármester-helyettes, hogy közel ötszáz álláshely szűnik meg az következő tanévben az oktatásban.
Vágólapra másolva!

Négyszázhetvenkilenc nevelési-oktatási álláshely megszüntetéséről döntött szerdán a Fővárosi Közgyűlés. A 2011/2012-es tanévre vonatkozó döntés értelmében az intézményvezetők július 1. és szeptember 1. között a törvényi előírás szerint elindítják a felmentéseket és rendes felmondásokat. A fővárosi intézmények oktatóinak létszámkeretét jövő májusban határozzák meg.

A létszámcsökkentést feladatváltozással indokolta Csomós Miklós oktatásért felelős főpolgármester-helyettes, és azzal, hogy az idei költségvetésben szerepelt a nem kötelezően előírt vezetői és pedagógusi, illetve a pedagógiai munkát segítő álláshelyek megszüntetése, továbbá az ötszázalékos fenntartói órakedvezmény elvonása miatti létszámcsökkentés. Indítványában Csomós megjegyezte azt is, hogy az önkormányzat felülvizsgálta az intézmények létszámkeretét és az intézmények közötti tervezhető létszám- és álláshely-átcsoportosítás lehetőségét, és megállapította, erre nincs lehetőség. A megszüntetendő álláshelyeket legalább öt évig nem lehet visszaállítani.