MTI: Részeg volt a hétfőn Hegyeshalomnál karambolozó kamion sofőrje

Vágólapra másolva!
Már nincs életveszélyben a hétfő hajnalban az M15-ös autóúton történt buszbaleset legsúlyosabb sérültje. A karambolt okozó szlovák kamionsofőr részeg volt - állítja az MTI meg nem nevezett rendőrségi forrásra hivatkozva.
Vágólapra másolva!

Túljutott az életveszélyen, de továbbra is a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház intenzív osztályán van a hétfő hajnali, két halálos áldozatot követelő baleset legsúlyosabb sérültje. Több műtétet is végrehajtottak a 71 éves nőn, aki medencetörést, valamint kéz- és lábsérüléseket szenvedett - közölte Tamás László János, az intézmény főigazgató-főorvosa.

Eddig egyetlen betegük jelezte, hogy az ütközés során szerzett térdsérülését nem itt, hanem hazai, csehországi intézményben szeretné megoperáltatni - tette hozzá a főigazgató.

A balesetben a túlsó útpályára áttérő szlovák kamion sofőrje és annak a cseh busznak a váltósofőrje halt meg, amelybe a nyerges vontató frontálisan belecsapódott. 22-en súlyosan, 29-en könnyebben sérültek.

A szállítható betegek közül 25-en már hétfőn hazautaztak: 24 embert a hajdúszoboszlói túrát szervező utazási iroda pótbusza vitt haza, míg a buszsofőrért a főnöke jött el.

Két betegnek kell hosszabb ideig a győri kórházban maradnia - közölte Ladislav Lukacs, Csehország budapesti konzulja.

A legsúlyosabb, az életveszélyen éppen csak túljutott sérült és egy arccsonttörést szenvedett utas szorul hosszabb, előreláthatólag kéthetes győri ápolásra, mielőtt hazaszállíthatják őket. Egy csípőtörést szenvedett utas állapotát stabilizálhatták, ő bármikor hazaszállítható, de csak mentővel, és kórházba.

A Mosonmagyaróváron ápolt betegek napokon belül távozhatnak a kórházból. Vermes Tamás, a mosonmagyaróvári Karolina Kórház igazgatója elmondta: jelenleg hat sérültet ápolnak; közülük négyen várhatóan a nap folyamán távozhatnak az intézményből, míg ketten - akik fekvő szállítást igényelnek - szerdán indulhatnak haza.

Rendőrségi forrásból a távirati iroda úgy értesült, hogy a kamionsofőr vérében négyezrelékesnél magasabb alkoholszintet mutattak ki, ami hozzávetőleg egy liternyi égetett szesz elfogyasztását feltételezi.