Lázár: Hoffmann Rózsa a kormány egyik "legmegbecsültebb tagja"

Vágólapra másolva!
A Fidesz frakcióvezetője a kormány egyik legmegbecsültebb tagjának tartja Hoffman Rózsát, erről Lázár János a Tv2 Mokka című műsorában beszélt kedden reggel. Az oktatási államtitkár hétfőn ajánlotta föl lemondását, de Szijjártó Páter erre úgy reagált, hogy Hoffmann Rózsa az oktatási államtitkár, és még sokáig az is marad.
Vágólapra másolva!

Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár az egyik legmegbecsültebb tagja a kormányzatnak - mondta Lázár János, a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője kedden a TV2 Mokka című műsorában.

"Államtitkár asszony az egyik legmegbecsültebb tagja a kormányzatnak, a Fidesz-frakció tiszteli, becsüli az ő eddigi, több évtizedes pedagógusi pályafutását, és támogatja a programját és elképzeléseit" - fogalmazott Lázár János. A frakcióvezető véleménye szerint "aki mögött a miniszterelnök ott áll, a körül soha nem fogy el a levegő".

Hétfőn levélben felajánlotta lemondását az oktatási államtitkár Orbán Viktornak, mert nem érzett elég támogatottságot munkája folytatásához. A miniszterelnök szóvivője hétfő délután azt közölte: az oktatási államtitkárt Hoffmann Rózsának hívják, és "így fog ez maradni még hosszú időn keresztül".

Egyes források szerint Orbán lelki problémának tekinti Hoffmann ügyét, az államtitkár viszont arra panaszkodik levelében, hogy nemtelen támadások érik, és szakmai támogatás nélkül nem tudja megoldani az oktatás problémáit. Az ügyet ismerő kormányzati források hétfőn azt mondták az [origo]-nak, hogy Orbán Viktor több embert is megkért, hogy beszéljenek az államtitkárral, és öntsenek bele lelket.