Szijjártó nem cáfolja, hogy Hoffmann benyújtotta a lemondását

Vágólapra másolva!
Kilátásba helyezte lemondását a miniszterelnöknél Hoffmann Rózsa, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának oktatási államtitkára az Index információi szerint. Hoffmann állítólag személyes találkozót is kért Orbán Viktortól. Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője hétfő reggel annyit mondott, hogy nincsen szó négyszemközti találkozóról, de a lemondást nem cáfolta.
Vágólapra másolva!

Az Index kormánykörökből származó információkra hivatkozva azt írja, hogy Hoffmann Rózsa államtitkár levélben jelezte a miniszterelnöknek, hogy támogatottság hiányában nem kívánja folytatni az oktatási terület irányítását. Hoffmann állítólag négyszemközti találkozót is kért Orbán Viktortól.

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője hétfő reggel a Kossuth rádióban azt mondta, hogy nincsen szó arról, hogy bármilyen témáról négyszemközti találkozóra kerülne sor Orbán Viktor és Hoffmann Rózsa között. Ugyanakkor nem cáfolta az értesülést.

Az [origo]-nak adott interjújában Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár éppen egy hónappal ezelőtt azt mondta, hogy továbbra is élvezi a miniszterelnök bizalmát, és csak látszat, hogy harcban áll az oktatásügy valamennyi szereplőjével. Az interjúban elmondta azt is, hogy a folyamatos bírálatok miatt felvillant benne a nehéz perceiben, hogy távozzon, de "ezek csak múló rossz hangulatok voltak inkább, mintsem komoly gondolatok", fogalmazott. Elmondta azt is, hogy egy percig sem maradna a pozíciójában, ha nem érkeznének nap mint nap olyan visszajelzések hozzá, amelyek megerősítik abban, hogy jó úton jár és ne adja fel, amit elkezdett.

Hoffmann Rózsa a Fidesz alelnökével, Pokorni Zoltánnal szemben május közepén kezdeményezett etikai eljárást, mert a parlament oktatási bizottságának elnöke a sajtón keresztül megfogalmazott bírálataival meglátása szerint akadályozta őt kormányzati munkájában. A Fidesz etikai bizottságának jánus 6-ai ülése után a testület elnöke, Kontrát Károly közölte, hogy Pokorni Zoltán nem követett el etikai vétséget, nem sértette meg sem Hoffmann Rózsa tagsági jogait (az államtitkár Fidesz-tag is), sem a Fidesz alapszabályát.

A bizottság határozatának kihirdetése után Hoffmann Rózsa információink szerint azt mondta, hogy tudomásul veszi a döntést, de továbbra is úgy gondolja, hogy az oktatási bizottság elnökének nyilatkozatai ártanak az államtitkárságnak, és arra kérte a Fidesz alelnökét, hogy észrevételeit ezentúl ne a sajtóval, hanem közvetlenül vele ossza meg.