Éhségsztrájkba kezdtek kaposvári szülők egy iskola tervezett bezárása miatt

Vágólapra másolva!
Már harmincan csatlakoztak ahhoz a szombat reggel kezdődött éhségsztrájkhoz, amelyet kaposvári szülők és pedagógusok indítottak egy helyi iskola bezárása miatt. A szülők annak ellenére kezdtek a tiltakozó akcióba, hogy az önkormányzat cáfolta a bezárásról szóló híreket.
Vágólapra másolva!

Éhségsztrájkkal tiltakoznak szülők és pedagógusok a Toldi Lakótelepi Általános Iskola és Gimnázium két másik oktatási intézménybe való integrálása, megfogalmazásuk szerint "megszüntetése" ellen. A szombat reggel kezdődött akcióhoz késő délelőtt már harmincan csatlakoztak. A szülők képviselője szerint sem az iskola gazdálkodása, sem létszámgondok nem indokolják az iskola megszüntetését, ennek ellenére Kaposvár önkormányzata "odaajándékozta" a toldis diákokat két másik oktatási intézménynek.

Az akció egyelőre három napig tart, hiszen addig szól az engedélyük a rendőrségtől, de ez nem jelenti azt, hogy utána nem folytatják a tiltakozást. Az sztrájkhoz 24 év alattiak nem csatlakozhatnak. "Elszántak vagyunk, a cél az, hogy az önkormányzat semmisítse meg az iskola megszüntetéséről szóló döntést" - fogalmazott a szülők képviselője.

Az önkormányzat oktatási igazgatója, Stickel Péter közleményben cáfolta, hogy bezárnák a Toldi iskolát. "Aki bezárásról beszél, hazudik" - szögezte le. "Mára világossá vált minden kaposvári számára, hogy ez az ügy nem a Toldiról, nem az iskoláról és nem is a gyerekekről szól" - írta az oktatási igazgató, aki úgy vélekedett, a cél nem más, mint "káoszt teremteni" Kaposváron.