Ismét előzetes letartóztatásba került Hunvald és Gál

Vágólapra másolva!
A Fővárosi Ítélőtábla szerint a vádbeli cselekmények olyan súlyúak, hogy csak az előzetes letartóztatással biztosítható a vádlottak jelenléte a tárgyalásokon.
Vágólapra másolva!

Újra előzetes letartóztatásba helyezte a Fővárosi Ítélőtábla Hunvald György volt erzsébetvárosi szocialista polgármestert és Gál Györgyöt, a kerületi önkormányzat gazdasági bizottságának volt szabad demokrata elnökét - mondta a tábla büntetőkollégiumának vezetője. Czine Ágnes hozzátette: a tábla az első fokon eljáró Fővárosi Bíróság néhány héttel ezelőtti döntését megváltoztatva azért rendelte el ismét a két vádlott előzetes letartóztatását, mert úgy ítélte meg: a vádbeli cselekmények olyan súlyúak, hogy másként nem biztosítható a vádlottak jelenléte a tárgyalásokon.

A tábla hivatkozott az emberi jogi bíróság gyakorlatára, és figyelemmel volt a vádlottak kapcsolatrendszerére, vagyoni helyzetére is.

A volt erzsébetvárosi polgármester a Népszavának beszélt arról, hogy visszahelyezték előzetes letartóztatásba őt is és vádlott-társát, Gál Györgyöt. A Fővárosi Ítélőtábla döntéséről egyelőre a sajtóból értesült a Központi Nyomozó Főügyészség. Fazekas Géza szóvivő az [origo]-nak azt mondta: hivatalos értesítést még nem kaptak a döntésről. Kerestük Hunvald György és Gál György ügyvédjét is, de egyelőre nem értük el.

A Központi Nyomozó Főügyészség május végén nyújtotta be fellebbezését az erzsébetvárosi ingatlanügy két vádlottja - Gál György volt kerületi bizottsági elnök és Hunvald György, a városrész korábbi MSZP-s polgármestere - előzetes letartóztatását megszüntető végzése ellen, emlékeztet a Népszava. Ennek adott helyt most a Fővárosi Ítélőtábla.

"Ez Magyarország" - kommentálta a lap szerint az ítélőtábla döntését Hunvald György, aki úgy vélte, a döntés azért is érthetetlen, mert még azokon a tárgyalásokon is részt vett, amelyeken nem lett volna kötelező.