Közel félmilliárd forintot adna a játszóterek felújítására a főpolgármester-helyettes

Vágólapra másolva!
György István főpolgármester-helyettes 460 millió forintot adna a Főkertnek, hogy a cég korszerűsítse a budapesti játszótereket és pótoljá a parkokból hiányzó fákat.
Vágólapra másolva!

A budapesti városvezetés szerint a korábbi forráshiány miatt a Főkert nem tudta kellő gyakorisággal elvégezni az ápolási feladatokat, emiatt a parkok állapota látványosan romlott - derül ki György István főpolgármester-helyettes előterjesztéséből, amelyben a politikus 460 millió forint többletforrást adna a társaságnak.

György István a többlettámogatást egyebek mellett a zöldterületek gyakoribb gondozására, a hiányzó fák pótlására és komplex minőségjavításokra fordítaná. A indítvány szerint a feladatok ellátásához idényjellegű létszámbővítésre, valamint további alvállalkozók foglalkoztatására is szükség lesz.

A javaslatban szerepel, hogy a 2008-ban megváltozott szabvány szerint szigorodtak a közterületi játszóterekkel kapcsolatos előírások, ezért felújítások, kismértékű átalakítások szükségesek a fővárosban. A városvezető kifejti: többnyire alkatrészcseréről, ütéscsillapító burkolatok bővítéséről van szó. A javaslatról a Fővárosi Közgyűlés a jövő szerdán dönt.