"Várjuk a bohócügyi államtitkárt" - videók a kormányellenes tüntetésekről

Vágólapra másolva!
Bohócsipkás és álarcos katonák, tűzoltók és rendőrök gyülekeznek az Alkotmány utcában, ahova déltől "bohócforradalomat" hirdetett két szakszervezeti vezető. Lesznek hordószónokok és szavazás, majd fáklyásmenet a Sándor-palotába. Csütörtökön délután négy szakszervezeti szövetség is utcára vonul, autós figyelemfelhívó demonstrációt tartanak tizenöt megyeszékhelyen, négy megyeközpontban pedig tüntetések lesznek. Helyszíni videóriportok a június 16-i kormányellenes tüntetésekről.
Vágólapra másolva!

A kormányellenes tünteseket Nagy Imre újratemetésének évfordulójára jelentették be. Már délelőtt is több megemlékezést rendeztek, többek között a Vértanúk terén is, ahol megjelent Mesterházy Attila MSZP-elnök is egyedül, és egy szál sárga rózsát helyezett el a volt miniszterelnök szobránál.

A rendvédelmi dolgozók déltől gyülekezetek a Parlament melletti Alkotmány utcába hirdetett "bohócforradalomra". Egy bohócálarcos rendvédelmi dolgozó tudósítónknak arról beszélt, hogy szerinte a rendet vigyázó kollegáik lélekben velük vannak:

A tüntetők Orbán Viktor miniszterelnöknek is választottak bohóc nevet, így lett belőle Orbit:

Az Alkotmány utcában, a Néprajzi Múzeum melletti járdán gyülekeznek a rendvédelmi dolgozók:

Dobszóval vonulnak a tűzoltók az Alkotmány utcában:

"Szeretettel várjuk a bohócügyi államtitkárt, aki velünk szóba áll, és végre megmondják, hogy tulajdonképpen mit akarnak velünk tenni ezek után" - mondta az [origo riporterének egy bohócsipkás tüntető az Alkotmány utcában a "bohócforradalom" gyülekezőjén. Rendvédelmisek beszélnek arról, miért tüntetnek:

Bohócsipkás bizottság előtt szavaznak a tüntetők az Alkotmány utcában:

Délután három órakor elindul a négy szakszervezeti szövetség tiltakozó mente is, háromszáz autóval vonulnak a Hősök teréről Budára majd vissza:

Tüntetők gyülekeznek az Alkotmány utcában felállított színpad előtt:

Légószirénákat tekernek a tünetők az Alkotmány utcai színpad mellett. Vigyázat, a videó nagyon hangos:

"Sokan vagyunk, de nem elegen!" - mondta az Alkotmány utcában felállított színpadon az egyik bohócruhába öltözött szervező, aki a tüntetés jelszavát akarja hallani a színpad előtt álló tiltakozóktól: