Nézőpont: A magyarok többsége támogatja a hamburgeradót és a Mol-ügyletet

Vágólapra másolva!
A rendvédelmi dolgozókat érintő nyugdíj-szigorítási terveket a megkérdezettek több mint fele helyesli, sokaknak tetszett a Mol-részvénypakett visszavásárlása, a válaszadók 63 százaléka pedig egyetért azzal, hogy az országot elhagyó orvosoknak meg kell téríteniük az állam által finanszírozott képzésük árát - derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb felméréséből.
Vágólapra másolva!

A magyarok 54 százaléka optimista a következő egy évvel kapcsolatban - olvasható a Nézőpont Intézet szerdán megjelent közvélemény-kutatásában. Az összes megkérdezett 66 százaléka szerint növelni kell az állami vagyon arányát Magyarországon, ezért hasonlóan magas támogatottság övezi a Mol-részvénypakett visszavásárlását.

Tíz megkérdezettből nyolcan egyetértenek azzal, hogy az állam a tartósan munkanélkülieket állami beruházásokon közmunkára kötelezi. A rendvédelmi dolgozókat érintő nyugdíj-szigorítási terveket a megkérdezettek 54 százaléka helyesli, míg a bírák kötelező nyugdíjba vonulásának rögzítésénél ez az arány nyolcvan százalék. Az egészségügy kérdéskörében a válaszadók 63 százaléka egyetért azzal, hogy az országot elhagyó orvosoknak meg kell téríteniük az állam által finanszírozott képzésük árát. Az egészségre káros élelmiszereket a magyarok több mint fele sújtaná különadóval még akkor is, ha az növeli a termékek árát.

Az elmúlt hónapban nem változott jelentősen a pártok szimpatizánsainak köre: a szocialisták népszerűségének csökkenése leginkább azzal magyarázható, hogy a magyarok 84 százaléka egyetlen olyan politikust sem tud megnevezni, aki a baloldal hiteles vezetője lehetne - írja a Nézőpont. A gyöngyöspatai konfliktus elcsendesedésével a Jobbik szimpatizánsai ismét megfogyatkozni látszanak, egy most vasárnapi választás pedig a Fidesz-KDNP hatvanszázalékos győzelmét hozná.