Nem évült el a Hunvald-per vádlottjainak közokirat-hamisítási ügye

Vágólapra másolva!
Megváltoztatta a Fővárosi Ítélőtábla azt a korábbi bírósági döntést, amely szerint elévült a közokirat-hamisítás a Hunvald-ügy 13 vádlottjának esetében. A tesület szerdai döntése nyomán velük szemben is folytatódik az elsőfokú büntetőper.
Vágólapra másolva!

Nem évült el a közokirat-hamisítás a Hunvald-ügy tizenhárom vádlottjának esetében - mondta ki szerdán jogerősen a Fővárosi Ítélőtábla. A Hunvald György volt erzsébetvárosi szocialista polgármester és 24 társa ellen folyó ügyben a Fővárosi Bíróság még áprilisban úgy határozott: 13 vádlott esetében elévült a közokirat-hamisításról szóló vád. Az ügyészség azonban fellebbezett, a mostani döntés nyomán pedig az érintettekkel szemben is folytatódik az elsőfokú büntetőper.

Hunvald Györgyöt, a VII. kerület korábbi polgármesterét az erzsébetvárosi ingatlanügyekben indult nyomozás során tavaly február 10-én vették őrizetbe. A volt politikus és 24 társa ellen különösen jelentős kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emeltek vádat. Az elsőrendű vádlott Gál György két és fél évet, Hunvald György pedig kettőt töltött előzetes letartóztatásban. Gál és Hunvald május közepén került házi őrizetbe, illetve lakhelyelhagyási tilalom alá, ami ellen azonban az ügyészség fellebbezett.

A Hunvald György büntetőperéről szóló összes [origo]-s cikket itt olvashatja.