Minden ötödik ingatlant sürgősen akarják eladni

Vágólapra másolva!
Az ingatlaneladások két-három százalékánál jelzik, hogy árverezés miatt adnák el az ingatlant, minden ötödik esetben pedig a hirdetésből kiderül, hogy "sürgős" az eladás - írja a keddi Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Az eladó lakások reklámjain is észrevehető, hogy egyre több hitelesnek jelentenek gondot a megnagyobbodott törlesztőrészletek - írja a keddi Magyar Nemzet. Minden ötödik hirdetést - különösen a családi házaknál - úgy adják fel, hogy sejtetik, az eladás "sürgőssé vált".

A napilap keddi száma ingatlanpiaci szakértők nyilatkozatai alapján arról számolt be, hogy valóban megszaporodtak az ilyen jellegű hirdetések. Az eladók két-három százaléka azt is jelzi, hogy bedőlt hitel vagy árverezés miatt adnál el ingatlanját.

A hitelfizetési nehézségekkel küzdők akár 15-20 százalékkal olcsóbban is eladják a lakásukat, házukat - írta a Magyar Nemzet. Az egyik hirdetési oldalon az eladók már címkével is jelezhetik, ha esetükben árverésről van szó, ezért gyorsan, vagy áron alul akarják eladni ingatlanukat.

Már benyújtotta a devizahiteleseket segítő törvényjavaslatot a nemzetgazdasági miniszter, az országgyűlés várhatóan kedden már tárgyalja is az előterjesztést. A javaslat szerint azoknak, akik kérik, a következő három évben rögzített árfolyamon számítják a törlesztőrészleteket. Ez a svájci franknál 180, az eurónál 250 forintot jelent.