Összeverekedtek a polgármesterjelöltek Gyöngyöspatán

Vágólapra másolva!
Garázdaság miatt előállították Gyöngyöspatán Eszes Tamást, a Véderő nevű szervezet vezetőjét, aki indul a település polgármesteri posztjáért. A Jobbik gyöngyöspatai polgármesterjelöltje azt állítja, hogy Eszes megverte őt.
Vágólapra másolva!

A Jobbik gyöngyöspatai polgármesterjelöltje, Juhász Oszkár azt állítja: Eszes Tamás, a Véderő nevű szervezet vezetője megverte - írja a Heol.hu, a Heves Megyei Hírlap online kiadása.

Juhász szerint vasárnap este a gyöngyöspatai benzinkútnál találkozott Eszes Tamással, aki szintén indul a gyöngyöspatai polgármesteri posztért. Juhász szerint az előre megbeszélt találkozón szóvá tette Eszesnek, hogy a sajtóban és az interneten őt lejárató nyilatkozatokat tett közzé. Eszes Tamás ököllel az arcomba ütött, fojtogatni próbált, és hasba rúgott - mondta a lapnak Juhász.

Juhász a megyei lapnak azt mondta: kórházi látleletet készíttetett, eszerint nyolc napon belül gyógyuló sérüléseiket szenvedett, és feljelentést tett a rendőrségen. Eszest a lapnak nem sikerült elérnie.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság a lapnak azt mondta: egy 47 éves, garázdaság bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit előállítottak egy gyöngyöspatai háznál. A férfi a rendőri felszólításnak nem tett eleget, megpróbált ellenszegülni. A Heol.hu szerint Eszes Tamásról van szó.

A rendőrség szerint egy 23 éves férfi szintén megpróbálta megakadályozni a rendőri intézkedést, bántalmazta az egyik rendőrt, aki ennek következtében könnyű hámsérülést szenvedett. Mindkét férfit előállították a gyöngyösi rendőrkapitányságra - közölte a rendőrség.

Gyöngyöspatán július 17-én tartanak polgármester választást, a település korábbi polgármestere, Tábi László április 19-én mondott le.

Gyöngyöspatán március elejétől két héten át járőröztek a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai, állításuk szerint a megszaporodott bűncselekmények miatt. A Véderő elnevezésű szervezet április végére hirdetett katonai alapismereteket oktató tábort a település határába, ám a rendezvény megnyitását a rendőrség megakadályozta, illetve nyolc embert - köztük a szervezet vezetőjét, Eszes Tamást - garázdaság gyanújával őrizetbe vette.

A tábor időtartamára - a Vöröskereszt közreműködésével - Csillebércen, illetve Szolnok-Tiszaligeten helyeztek el 267 gyöngyöspatai roma asszonyt és gyermeket. A feszültség ezt követően sem csökkent, április 26-án késő este összeverekedtek a Véderő tagjai a helyi romákkal. Három férfit kórházba szállítottak, illetve a rendőrség ugyancsak három gyanúsított ellen indított eljárást csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt.