Egész nyárra kivonják a forgalomból a 3-as metró déli végállomását

Vágólapra másolva!
Építkezés miatt egész nyárra leáll a metróközlekedés a 3-as metró Határ út és Kőbánya-Kispest közötti szakaszán. A kieső megállók között a BKV meghosszabbított járatai közlekednek majd, amelyeknek a Határ úton új buszvégállomást is kialakítanak.
Vágólapra másolva!

Egész nyáron szünetelni fog a metróközlekedés a hármas metró Határ út és Kőbánya-Kispest közötti szakaszán - közölte vasárnap a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A metrót a KöKi-Terminál bevásárló- és irodaközpont kivitelezési munkái miatt állítják le június 16-tól augusztus 19-ig. A leállás idején átépítik a metró Kőbánya-Kispesti végállomását és a csatlakozó gyalogos felüljárókat is.

Az építkezés idején a kieső egy megállónyi szakaszon buszokkal pótolják majd a metrót - írta az [origo]-nak elküldött közleményében a BKK. A metró pótlására a BKV - a 93-as és a 148-as kivételével - a Határ útig közlekedteti majd valamennyi Kőbánya-Kispestig közlekedő autóbuszjáratát ( a 85-ös, 85E, 98-as, 98E, 136E, 182-es, 184-es, 193E, 200E, 201E, 202E, 282E és a 284E járatokat), így biztosítva a metró közvetlen elérését a külvárosokból. Ez a megoldás a BKK szerint az utazással töltött időt is lerövidíti, és kényelmi szempontból is kedvező. A Határ úti csomópontban új, ideiglenes buszvégállomást hoznak létre a korábbi P+R parkoló területén.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre kijáró 200E autóbusz a munkálatok alatt Kőbánya-Kispest helyett a Határ úttól indul majd, hogy a reptér a metrótól továbbra is egy átszállással elérhető legyen. Ez a járat Kőbánya-Kispestet a munkálatok idején nem fogja érinti, így onnan viszont csak átszállással lehet majd elérni a reptérre tartó buszokat.

Az építkezés idején a Volánbusz- járatok is meghosszabbított útvonalon, a Határ útig közlekednek majd, valamennyi autóbusz mindkét irányban megáll Kőbánya-Kispesten. A Budapest-bérletet használók Kőbánya-Kispest és Határ út között a Volánbusz járatait is igénybe vehetik a szabad férőhelyek erejéig - írja a BKK.

A metrót jeggyel igénybe vevő utasok a metrón már érvényesített menetjeggyel Kőbánya-Kispestig bármelyik BKV-autóbuszon továbbutazhatnak. A jegy az 50-es villamoson és a vele párhuzamosan haladó 136E autóbuszon is érvényes továbbutazásra Kispest, Kossuth tér megállóig. A Kőbánya-Kispesten felszálló - metróhoz tartó - utasok jegyét felszállás előtt, a megállóban érvényesítik a jegyellenőrök. A jegyek a Határ úttól érvényesek a metrón is. A változásokról további információt a www.bkk.hu és a www.bkv.hu oldalon találnak.