Szanyi Tibor szerint Gyurcsány szivárogtatta ki az őszödi beszédet

Vágólapra másolva!
Meg akarta előzni a Fideszt, ezért maga szivárogtatta ki a 2006-os őszödi beszédet Gyurcsány Ferenc - állítja Szanyi Tibor, az MSZP elnökségének tagja. Gyurcsány korábban arról beszélt, hogy árulás vezetett a kiszivárogtatáshoz, amely után zavargások törtek ki Budapesten. Gyurcsány szerint Szanyi téved.
Vágólapra másolva!

Szanyi Tibor, az MSZP elnökségének tagja egy Facebook-bejegyzésében azt írta: Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök maga szivárogtatta ki 2006-ban az őszödi beszédet. "Nincs bizonyítékom erre, de az elmúlt években az információmorzsákból összeállt a kép, amelyet egyébként maga Gyurcsány sem tagadott sosem" - mondta a Bors című lapnak Szanyi.

Szanyi szerint Gyurcsány és köre valószínűleg azért választotta a kiszivárogtatást, hogy felrázza a pártot, és ezzel hasson rájuk. "Viszont elügyetlenkedték az egészet, mert sokat vártak vele" - mondta a képviselő, aki szerint a Fidesz is megszerezte a felvételt, amelyet az önkormányzati kampányban akartak felhasználni, ezért Gyurcsányék előremenekültek, és gyorsan kiszivárogtatták a beszédet.

Szanyi Tibor téved - állítja Gyurcsány Ferenc, cáfolva, hogy ő szivárogtatta volna ki az őszödi beszédet. Gyurcsány ugyancsak a közösségi oldalon reagált párttársa szavaira. "Azt állítja Szanyi Tibor, hogy én szivárogtattam ki az őszödi beszédet. Bizonyítékot nem mutat, logikai következtetés alapján jutott erre a véleményre. Tibor téved. Amit tudok az ügyről, azt elmondtam pár hete a frakciónak" - írta a volt kormányfő, hozzátéve: "nincs ez rendben, fröccsen a sár, és van, aki tapsikol benne".

Az MSZP-frakció zárt ülésén Gyurcsány többek közt arról beszélt, hogy első kormánya 2004 és 2006 közt nem csinált semmit, csak úgy tett, mintha kormányozna, a választóknak pedig folyamatosan hazudtak. A beszédben a kormányfő arra bíztatta párttársait, hogy ne féljenek belevágni az ország megreformálásába. A beszéd kiszivárogtatásának másnapján zavargások törtek ki Budapesten, tüntetők egy csoportja megostromolta a Magyar Televízió épületét.

Gyurcsány idén februárban, évértékelő beszédében úgy fogalmazott: az őszödi beszéd nyilvánosságra kerüléséhez árulás vezetett. A volt kormányfő nem reagált Szanyi kijelentéseire, szombati Facebook-bejegyzésében arról ír, hogy az MSZP-nek nem szabad bezárkóznia "a hagyományos baloldali érzület világába", amely nem elég ahhoz, hogy választást nyerjenek.