Ötmillió forintos kártérítésre ítélték Meggyes Tamás volt esztergomi polgármestert

Vágólapra másolva!
Valótlanul állította Esztergom korábbi polgármestere saját kampányfőnökéről, hogy megvesztegetett egy képviselőt és hogy felgyújtotta Meggyes házát. A Komárom-Esztergom Megyei Bíróság elsőfokú ítéletében a volt városvezetőt és a szavainak teret biztosító sajtóorgánumokat ötmillió forint nem vagyoni kártérítésre kötelezte.
Vágólapra másolva!

Jó hírnév megsértése miatt egyetemlegesen ötmillió forint nem vagyoni kártérítést kell fizetnie Meggyes Tamás volt esztergomi fideszes polgármesternek, az Esztergomi Televíziónak és a Hídlap című újságot kiadó kft.-nek - döntött a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság.

Az elsőfokú ítélet szerint ugyanis Meggyes valótlanul állította, hogy korábbi kampányfőnöke, Horváth Mihály megvesztegetett egy önkormányzati képviselőt, és kapcsolatba hozható házának felgyújtásával. A helyi televízió adásában bocsánatkérést is fel kell olvasnia, aminek szövegét a Hídlapban is közzé kell tenni. "Alulírott Meggyes Tamás, Esztergom egykori polgármestere az utóbbi években az írott és a nyomtatott sajtóban többször is valótlanul nyilatkoztam Horváth Mihályról" - olvasható a bíróság által elfogadott bocsánatkérésben.

A kártérítés egyetemleges, azaz bármelyik alperesen a teljes összeg végrehajtható, ha a többiek nem tudnak fizetni. Az Esztergomi Televízió a társaság anyagi gondjai miatt nem készít adásokat, és jelentős adótartozása is van. A Hídlapban ugyan a bocsánatkérés közzétehető, de a kártérítés kifizetése a lap számára nagy terhet jelent.