Idén eddig már húszan fulladtak a Dunába

Vágólapra másolva!
Általában harminc év feletti férfiak fulladnak bele a Dunába, többségük vagy azért, mert tiltott helyen fürdött, vagy azért, mert nem vette figyelembe az időjárási viszonyokat. A Dunai Vízirendészet közölte, hogy az idén már több halálos hajóbaleset is történt a folyón.
Vágólapra másolva!

Az idén eddig húszan fulladtak bele a Dunába, évente pedig körülbelül negyven-ötven ilyen haláleset történik Európa második leghosszabb folyójának magyarországi szakaszán - közölte Tóth Zoltán, a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság ezredese csütörtökön.

Tóth Zoltán elmondta, hogy az idén már több gyermek és fiatalkorú fulladt vízbe, és több halálos kimenetelű hajóbaleset is történt. Az ezredes úgy tapasztalta, hogy a Dunánál ritkán fulladnak vízbe fürdőzés közben. Ha mégis ilyen eset történik, akkor a tragédiát általában az okozza, hogy tiltott helyen mennek bele a folyóba. Az idén már ketten haltak meg így.

Magyarországon évente átlagosan 260-an fulladnak vízbe, többségük május és szeptember között. Az esetek legfőbb oka a tiltott helyen való fürdőzés mellett az időjárási viszonyok figyelmen kívül hagyása. Az áldozatok többsége pedig 30 év feletti felnőtt férfi.