Már nem nyomoz a rendőrség a társaival vonuló jobbikos képviselő ügyében

Vágólapra másolva!
Megszüntette az eljárást Zagyva György Gyula jobbikos országgyűlési képviselő és társai ügyében a rendőrség. Zagyva György Gyula február végén harminc barátjával egy Csongrád megyei tanya elé sétált, ahol az ott lakó férfi elmondása szerint alakzatba rendeződve indulókat énekelt. A képviselő szerint teázni mentek a településre.
Vágólapra másolva!

A rendőrség megszüntette az eljárást a Jobbik országgyűlési képviselője, Zagyva György Gyula és társai ügyében - számolt be a Délmagyarország napilap internetes oldala szerdán.

Az eset előzménye, hogy a rendőröknek kellett feloszlatniuk február végén Dócon egy tanya előtt összegyűlt mintegy harmincfős csoportot, és a csoport tagjai között volt Zagyva György Gyula jobbikos országgyűlési képviselő is.

Zagyva György Gyula - elmondása szerint - baráti társaságával február 27-én teázni ment a Csongrád megyei Dócra egy tanyára. Majd este több mint harminc társával nem felvonult, hanem elsétált a három kiskorú gyermekét egyedül nevelő Sipos Sándor dóci tanyájához - mondta, hozzátéve, hogy ekkor jártak arra a rendőrök, akik intézkedtek.

A tanyán lakó férfi ezzel szemben azt mondta, hogy a társaság alakzatba rendeződve, indulókat énekelve vonult a háza felé. Elmondta azt is, hogy a tömegből valaki szidalmazta és lecigányozta, majd egy nagy teljesítményű lámpával a szemébe világítottak, és valamit felé is dobtak.

Zagyva György Gyula és társai ellen garázdaság gyanúja miatt indult eljárás, amelynek lefolytatására az ORFK - elfogultság gyanúja miatt - a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságot jelölte ki. Az ügyben a kiskunhalasi kapitányság járt el. A Bács megyei főkapitányság sajtószóvivője, Nyikos Tamás azt mondta a Délmagyarországnak, hogy a kiskunhalasi kapitányság a feljelentésben foglaltak és a beszerzett adatok alapján megszüntette az eljárást, és Zagyva György Gyula képviselőt gyanúsítottként nem is hallgatták ki.